publicaties » rapporten

Onderzoeksnota Lokale Opvanginitiatieven Oost-Vlaanderen

ODiCe voerde een onderzoek naar de ervaren knelpunten rond medische, psychosociale en juridische samenwerking. Het rapport analyseert de ervaren knelpunten en doet voorstellen tot oplossing. 

Klik hier om het rapport te downloaden.

Meer informatie over het rapport krijgt u bij Annika Waag, medewerker van het team rechtspositie.

Onderzoeksrapport 'Kosovaarse Roma in het Waasland'

De meest besproken groep onder de allochtone gemeenschappen in Temse en Sint-Niklaas is ongetwijfeld de Roma-gemeenschap. ODiCe voerde naar aanleiding van 10 jaar beleid met Roma een uitgebreid onderzoek. Politici, sleutelfiguren en professionals uit de hulp- en dienstverlening en de Roma zelf werden bevraagd. Ook werden alle mogelijke initiatieven van en voor Roma van de voorbije 10 jaar opgelijst, besproken en gebundeld in een inventaris. Op basis van de bevindingen stelde ODiCe, in samenwerking met de stad Sint-Niklaas, de stad Temse, onderwijsopbouwwerk Temse, VLOS, het Vlaams Minderhedencentrum en met de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen en Welzijnszorg, een rapport samen met good practices en beleidsaanbevelingen.

Download hier het onderzoeksrapport
Download hier de inventaris

© 2014 ODiCe VZW, alle rechten voorbehouden. | klachten | disclaimer | intranet | Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.