Rapporten Midden- en Oost-Europese (Roma)migratie

De afgelopen maanden verschenen er een aantal rapporten over de Midden- en Oost-Europese (Roma)migratie. U kunt deze hier downloaden. (Omwille van problemen met de website kan u deze documenten nu nog niet downloaden. We proberen het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen)

Kosovaarse Roma in het Waasland

De meest besproken groep onder de allochtone gemeenschappen in Temse en Sint-Niklaas is ongetwijfeld de Roma-gemeenschap. ODiCe voerde naar aanleiding van 10 jaar beleid met Roma een uitgebreid onderzoek. Politici, sleutelfiguren en professionals uit de hulp- en dienstverlening en de Roma zelf werden bevraagd. Ook werden alle mogelijke initiatieven van en voor Roma van de voorbije 10 jaar opgelijst, besproken en gebundeld in een inventaris.

Op basis van de bevindingen stelde ODiCe, in samenwerking met de stad Sint-Niklaas, de stad Temse, onderwijsopbouwwerk Temse, VLOS, het Vlaams Minderhedencentrum en met de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen en Welzijnszorg, een rapport samen met good practices en beleidsaanbevelingen.

Het volledige rapport en de inventaris kan u hier downloaden.

Download het onderzoeksrapport
Download de inventaris

 

© 2014 ODiCe VZW, alle rechten voorbehouden. | klachten | disclaimer | intranet | Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.